2021 YKS sonuçlarına göre, 250 puanla girilebilecek bazı üniversiteler ve bölümler şunlardır:
2 yıllık ön lisans bölümleri:
4 yıllık lisans bölümleri:
YKS tercih kılavuzunda, her üniversitenin ve bölümün taban ve tavan puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları yer almaktadır. Adaylar, bu bilgilere bakarak, 250 puanla hangi üniversitelere girebileceklerini öğrenebilirler.
2 yıllık ön lisans bölümleri:
- Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi: Bilgi Yönetimi, İşletme, İktisat, Maliye, Muhasebe, Pazarlama, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Sosyal Hizmetler, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri
- Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi: Bilgi Yönetimi, İşletme, İktisat, Maliye, Muhasebe, Pazarlama, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Sosyal Hizmetler, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri
- İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi: Bilgi Yönetimi, İşletme, İktisat, Maliye, Muhasebe, Pazarlama, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Sosyal Hizmetler, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri
- Ankara Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi: Bilgi Yönetimi, İşletme, İktisat, Maliye, Muhasebe, Pazarlama, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Sosyal Hizmetler, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri
- Hacettepe Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi: Bilgi Yönetimi, İşletme, İktisat, Maliye, Muhasebe, Pazarlama, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Sosyal Hizmetler, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri
4 yıllık lisans bölümleri:
- Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi: Bilgisayar Programcılığı, İşletme, İktisat, Maliye, Muhasebe, Pazarlama, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Sosyal Hizmetler, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri
- Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi: Bilgisayar Programcılığı, İşletme, İktisat, Maliye, Muhasebe, Pazarlama, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Sosyal Hizmetler, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri
- İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi: Bilgisayar Programcılığı, İşletme, İktisat, Maliye, Muhasebe, Pazarlama, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Sosyal Hizmetler, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri
- Ankara Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi: Bilgisayar Programcılığı, İşletme, İktisat, Maliye, Muhasebe, Pazarlama, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Sosyal Hizmetler, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri
- Hacettepe Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi: Bilgisayar Programcılığı, İşletme, İktisat, Maliye, Muhasebe, Pazarlama, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Sosyal Hizmetler, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Yönetim Bilişim Sistemleri
YKS tercih kılavuzunda, her üniversitenin ve bölümün taban ve tavan puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları yer almaktadır. Adaylar, bu bilgilere bakarak, 250 puanla hangi üniversitelere girebileceklerini öğrenebilirler.