Aldatma, evliliklerde yaygın görülen bir sorundur. Hem erkekler hem de kadınlar aldatma eyleminde bulunabilir. Ancak, kadınların aldatması erkeklere göre daha az kabul görmektedir. Bu nedenle, aldatan kadınlar genellikle daha fazla suçluluk ve utanç hissederler.
İşte aldatan kadınların itiraflarından bazıları:
- "Eşimle birlikte 10 yıl oldu. İlk başta her şey harika gidiyordu, ama sonra hayatımız monotonlaşmaya başladı. Eşimle birbirimize karşı ilgimiz azaldı. Bir gün iş yerinde tanıştığım bir adamla yakınlaştım. Onunla birlikteyken kendimi yeniden keşfettim. Onunla birlikteyken kendimi daha mutlu ve heyecanlı hissediyordum."
- "Eşimle evlenmeden önce uzun süreli bir ilişkim vardı. O ilişkimde çok mutluydum, ama eşim için onu bitirdim. Eşimle evlendikten sonra ilişkimiz iyi gidiyordu, ama yine de eski ilişkimi özlüyordum. Bir gün eski sevgilimle karşılaştım ve onunla birlikte oldum. Bu benim için bir hata olduğunu biliyorum, ama o an kendimi kontrol edemedim."
- "Eşimle evlendikten sonra çocuk sahibi olduk. Çocuklarımızla ilgilenirken kendime zaman ayıramıyordum. Eşim de işiyle çok meşguldü. Bu nedenle, birbirimize karşı ilgimiz azaldı. Bir gün bir arkadaşımın davetiyle bir partiye katıldım. Orada tanıştığım bir adamla birlikte oldum. Bu benim için bir kaçamaktı, ama o gece çok mutlu hissettim."
Aldatan kadınlar, yaptıklarının yanlış olduğunun farkındadırlar. Ancak, aldatma eyleminde bulunmaya neden olan nedenleri de göz önünde bulundurmak gerekir. Aldatan kadınların çoğu, aldatmadan pişman olur ve ilişkisini kurtarmak için çaba gösterir.
Aldatmanın evlilik üzerinde yıkıcı etkileri olabileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle, aldatma eyleminde bulunan eşler, ilişkileriyle ilgili sorunları çözmek için profesyonel yardım almalıdır.