Devlet hastanelerinde burun estetiği olanlar, genellikle burnunun şeklini değiştirmek veya nefes alma problemlerini çözmek isteyen kişilerdir. Bu ameliyatlar, estetik amaçlı yapıldığında SGK tarafından karşılanmaz. Ancak, burnunda doğuştan veya sonradan oluşan bir deformite veya sağlık sorunu olan kişilerin ameliyat masrafları SGK tarafından karşılanabilir.
Devlet hastanelerinde burun estetiği olanlar, genellikle aşağıdaki adımları takip eder:
İşte devlet hastanesinde burun estetiği yaptıranlardan bazı yorumlar:
Devlet hastanelerinde burun estetiği olanlar, genellikle aşağıdaki adımları takip eder:
- Randevu almak: Burun estetiği için öncelikle bir plastik cerrah ile görüşmek gerekir. Randevu için hastanenin ilgili polikliniğine başvurmak veya hastanenin web sitesinden online randevu almak mümkündür.
- Muayene: Plastik cerrah, hastayı muayene ederek ameliyatın gerekli olup olmadığını değerlendirir. Ayrıca, hastanın beklentilerini ve sağlık durumunu da değerlendirir.
- Planlama: Ameliyat planı, hastanın beklentileri ve sağlık durumuna göre yapılır.
- Ameliyat: Ameliyat, genel anestezi altında yapılır. Ameliyat süresi, hastanın burnunun durumuna göre değişir.
- İyileşme: Ameliyattan sonra hastanın burnunda morluk ve şişlik olabilir. Bu şişlik ve morluklar genellikle birkaç hafta içinde geçer.
İşte devlet hastanesinde burun estetiği yaptıranlardan bazı yorumlar:
- "Burnumun şeklini beğenmiyordum ve bu yüzden burun estetiği yaptırmaya karar verdim. Devlet hastanesinde bir plastik cerrah ile görüştüm ve ameliyat için onay aldım. Ameliyat başarılı bir şekilde geçti ve şimdi burnumdan çok memnunum. Ameliyat masrafları yüksek olsa da, ameliyat sonucu buna değerdi."
- "Burnumdan nefes almakta zorlanıyordum ve bu yüzden burun estetiği yaptırmaya karar verdim. Devlet hastanesinde bir plastik cerrah ile görüştüm ve ameliyat için onay aldım. Ameliyattan sonra burnumdan rahat nefes almaya başladım. Ameliyat masrafları SGK tarafından karşılandı."
- "Burnumun şeklini beğenmiyordum ve bu yüzden burun estetiği yaptırmaya karar verdim. Devlet hastanesinde bir plastik cerrah ile görüştüm, ancak ameliyat için onay alamadım. Bu yüzden özel bir hastanede burun estetiği yaptırdım."