Lustral, depresyon, anksiyete bozuklukları, obsesif kompulsif bozukluk (OKB) ve travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) tedavisinde kullanılan bir antidepresan ilaçtır. Etken maddesi sertralin olan Lustral, seçici serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI'lar) adı verilen bir ilaç grubunda yer alır. SSRI'lar, beyindeki serotonin seviyelerini artırarak çalışır. Serotonin, ruh halini, uykuyu ve iştahı düzenlemeye yardımcı olan bir nörotransmitterdir.
Lustral, genellikle günde bir kez, sabah veya akşam olmak üzere alınır. İlacın tam etkisini göstermesi için genellikle 2-4 hafta gerekir.
Lustral kullananlar, genellikle ilacı etkili bulmaktadır. İlaç, depresyon, anksiyete, OKB ve TSSB semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Lustral kullananların yorumlarından bazıları şunlardır:
Lustral'u kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Doktorunuz, sizin için doğru ilacı ve dozu belirleyecektir.
Lustral kullananlar, genellikle ilacı düzenli olarak kullanmanın ve doktorlarının talimatlarına uymanın önemini vurgulamaktadır. Ayrıca, Lustral'ın yan etkilerini yaşamanız durumunda, doktorunuza başvurmanız gerektiğini belirtmektedirler.
İşte Lustral kullananlardan bazı yorumlar:
tuneshare
more_vert
Lustral, genellikle günde bir kez, sabah veya akşam olmak üzere alınır. İlacın tam etkisini göstermesi için genellikle 2-4 hafta gerekir.
Lustral kullananlar, genellikle ilacı etkili bulmaktadır. İlaç, depresyon, anksiyete, OKB ve TSSB semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Lustral kullananların yorumlarından bazıları şunlardır:
- "Lustral, depresyonum için çok etkili oldu. Kendimi daha iyi hissediyorum ve günlük aktivitelerimi yerine getirebiliyorum."
- "Lustral, anksiyetem için çok yardımcı oldu. Kendimi daha sakin ve rahat hissediyorum."
- "Lustral, OKB'm için çok iyi oldu. Takıntılı düşüncelerim ve davranışlarım azaldı."
- "Lustral, TSSB'm için çok etkili oldu. Travma sonrası travmatik anılar ve kabuslar daha az oluyor."
- Baş ağrısı
- Mide bulantısı
- İştahsızlık
- İshal
- Uykusuzluk
- Yorgunluk
- Cinsel işlev bozukluğu
Lustral'u kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Doktorunuz, sizin için doğru ilacı ve dozu belirleyecektir.
Lustral kullananlar, genellikle ilacı düzenli olarak kullanmanın ve doktorlarının talimatlarına uymanın önemini vurgulamaktadır. Ayrıca, Lustral'ın yan etkilerini yaşamanız durumunda, doktorunuza başvurmanız gerektiğini belirtmektedirler.
İşte Lustral kullananlardan bazı yorumlar:
- "Lustral'ı yaklaşık 6 aydır kullanıyorum ve gerçekten yardımcı oldu. Depresyondan kurtulmamı sağladı ve hayatımı daha yaşanabilir hale getirdi."
- "Lustral'ı yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ve anksiyetemle başa çıkmama yardımcı oldu. Artık daha sakin ve rahat hissediyorum."
- "Lustral'ı yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve OKB'mle başa çıkmama yardımcı oldu. Takıntılı düşüncelerim ve davranışlarım çok azaldı."
- "Lustral'ı yaklaşık 3 aydır kullanıyorum ve TSSB'mle başa çıkmama yardımcı oldu. Travma sonrası travmatik anılar ve kabuslarım çok daha az oluyor."
tuneshare
more_vert