Citoles, depresyon ve anksiyete bozukluklarının tedavisinde kullanılan bir antidepresan ilaçtır. Etken maddesi essitalopram olan Citoles, seçici serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI'lar) adı verilen bir ilaç grubunda yer alır. SSRI'lar, beyindeki serotonin seviyelerini artırarak çalışır. Serotonin, ruh halini, uykuyu ve iştahı düzenlemeye yardımcı olan bir nörotransmitterdir.
Citoles, genellikle günde bir kez, sabah veya akşam olmak üzere alınır. İlacın tam etkisini göstermesi için genellikle 2-4 hafta gerekir.
Citoles kullananlar, genellikle ilacı etkili bulmaktadır. İlaç, depresyon ve anksiyete semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Citoles kullananların yorumlarından bazıları şunlardır:
Ancak, Citoles kullananların bazılarında yan etkiler de görülebilir. Bu yan etkiler genellikle hafiftir ve zamanla kendiliğinden geçer. Citoles'un en yaygın yan etkileri şunlardır:
Citoles'u kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Doktorunuz, sizin için doğru ilacı ve dozu belirleyecektir.
tuneshare
more_vert
Citoles, genellikle günde bir kez, sabah veya akşam olmak üzere alınır. İlacın tam etkisini göstermesi için genellikle 2-4 hafta gerekir.
Citoles kullananlar, genellikle ilacı etkili bulmaktadır. İlaç, depresyon ve anksiyete semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Citoles kullananların yorumlarından bazıları şunlardır:
- "Citoles, depresyonum için çok etkili oldu. Kendimi daha iyi hissediyorum ve günlük aktivitelerimi yerine getirebiliyorum."
- "Citoles, anksiyetem için çok yardımcı oldu. Kendimi daha sakin ve rahat hissediyorum."
- "Citoles, bana yeni bir başlangıç yapma şansı verdi. Kendimi daha mutlu ve daha umutlu hissediyorum."
Ancak, Citoles kullananların bazılarında yan etkiler de görülebilir. Bu yan etkiler genellikle hafiftir ve zamanla kendiliğinden geçer. Citoles'un en yaygın yan etkileri şunlardır:
- Baş ağrısı
- Mide bulantısı
- İştahsızlık
- İshal
- Uykusuzluk
- Yorgunluk
- Cinsel işlev bozukluğu
Citoles'u kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Doktorunuz, sizin için doğru ilacı ve dozu belirleyecektir.
tuneshare
more_vert